Наказанието на Карине Колева беше наложено от Варненския окръжен съд, който я оправда по първоначалното обвинение, че убийството е съпроводено с особена жестокост.

Подсъдимата и жертвата Михаил Колев живели заедно 20 години, като през 2008 г. сключили брак, но четири години по-късно се развели. Въпреки това поддържали ежедневни отношения, употребявали заедно алкохол и почти винаги след това се карали.

От съвместното съжителство имали 12-годишен син, който според защитата, бил свидетел на скандалите между родителите си. Според съседи Колеви се издържали от събирането на отпадъци от контейнерите в квартала.

Вечерта на 12 септември миналата година двамата отново пили алкохол и стигнали до конфликт, който прераснал в сбиване. Михаил нападнал бившата си жена с кухненски нож и успял да я довлече до леглото, заплашвайки, че ще я убие.

По време на борбата между тях Карине успяла да отнеме ножа и да нанесе четири прободни рани, три от които се оказали смъртоносни. След това хвърлила ножа в кухненската мивка и подала сигнал на 112, представяйки се с моминското си име.

Според съдебната експертиза 46-годишната жена е била в състояние на обикновено алкохолно опиянение и е съзнавала действията си.

"Искам да се прибера при сина си, много го обичам", заяви 46-годишната майка при дадената й последна дума в съда.

Тя е в ареста, след като беше задържана веднага след убийството и този период ще се приспадне от присъдата. Решението на Окръжения съд може да бъде обжалвано.