Тя посочи, че ще се ремонтират 30 км, като за началото на ремонта вече всичко е готово.

Ще се създаде временна организация на движение, като магистралата няма да бъде затваряна изцяло и няма да се налага ползването на успоредния път, а ще се ремонтира първо едното, после другото платно. Движението ще се извършва двупосочно в едната лента.

Павлова заяви, че първата отсечка, която ще бъде ремонтирана от 1 септември, ще бъде с дължина 5 км.

В началато на август бяха пуснати нови 5 км от ”Хемус” и п.в. ”Белокопитово” >>>

Във връзка с края на летния туристически сезон от 7 септември ще започнат и малкото останали ремонти на магистрала "Тракия", съобщи още Павлова.

"Те започват по-късно, защото трафикът по магистралата по направлението София-Бургас е по-интензивен", поясни министърът.

По повод събарянето на незаконните постройки във варненския квартал „Максуда“ Лиляна Павлова обясни, че незаконното строителство не може и няма да бъде толерирано. Там, както и в Гърмен и на други места, сградите в голямата си част са не само незаконни, но и са опасни за живота и здравето на хората.

Регионалният министър съобщи, че Европейският съд по правата на човека е отказал исканата от адвокатите на хората в Гърмен, които представляват и живеещите в „Максуда“, привременна мярка. Това означава, че съдът не счита, че има основание да спре или отмени издадените заповеди за премахване на незаконните постройки там.

Министърът обърна внимание, че със средства от Оперативна програма „Регионално развитие“ са изградени социални жилища в Девня, Видин, както и на други населени места. За настанените в тях е осигурено обучение, допълнителна квалификация и интеграция, финансирани със средства от програмата за развитие на човешките ресурси.