Намаленията започнаха още от тази седмица с разнообразни изгодни предложения, съобщи "Топ новини".

До 15 септември летовниците ще могат да се ползват от туристически пакет с 15 до 20 процента отстъпка. Във втората половина на последния месец от активния сезон почивката ще е буквално на половин цена.

По думите на Маринов не липсват и по-специални оферти. Отдихът край Варна за двама възрастни с две деца може да излезе с 60-70 процента по-евтино, тоест около 60-70 лева на нощувка. Ако почивката им продължи четири дни, максималната сума, която ще заплатят, е 240 лева, при над 800 лева за толкова дни през август.

Подготвените от хотелиерите пакети включват спа процедури, масажи, разкрасяване и др., които по принцип излизат доста скъпо.

„Има една публика от порядъка на 15-20 процента от българите, които си харесват родното Черноморие. На тях през септември им излиза най-евтино да отпочиват”, отчита експертът.

От камарата отчитат труден туристически сезон, но за съпоставка с миналата година е още твърде рано. Като цяло сред чуждестранните туристи, почиващи у нас това лято, най-много са били германците, руснаците и румънците, следвани от чехи, словаци и британци.