Улицата до жилищните им кооперации пропадна след като строеж на друга сграда активизира свлачище. Хората са принудени да ходят сред прахоляк и кал. До домовете не може да стигне нито линейка, нито пожарна кола, предаде БНТ.

По скована набързо дървена стълба хората в квартала стигат до домовете си.

“Преди три месеца и половина започнаха да правят тази кооперация и като изкопаха изкопа тук започна свлачищен процес и се събори пътят и оттогава сме с ей тази стълба тук за придвижване нагоре”, казва Иван Иванов - жител от квартала.

Любомир Гайдорлиев пък споделя, че за месец и половина го нямало. Върнал се и гледа навсякъде разкопано. Просто няма откъде човек да мине, разказва той.

Преди дни Иван Иванов повикал Бърза помощ заради съпругата си, но се наложило да я носи на ръце до линейката.

“Няма възможност да влезе линейка, пожар ако стане ще гледам как гори така отдалече. Има възрастни хора нагоре. Някъде около 500 човека са затворени с тази стълба”,  казва Иван Иванов

Районният кмет на район “Младост” Христо Христов обеща на хората до дни проблемът им да бъде решен.

”Първо запълваме долната част, след това сваляме долу пръстта, която е пред нас и накрая се докарват инертните материали и багера ги утъпква и се надявам днес, най-късно утре пътят да бъде отворен. Знам, че тук живеят доста много хора нагоре, инфраструктурата е никаква. Строителството изпреварва изработването на инфраструктурата”, каза районният кмет.

Хората от блокираните жилища остават в очакване не само да влизат нормално в жилищата си, но и да имат асфалтирани пътища в района.