Около 14.50 ч. е подаден сигнал за намушкан мъж в апартамент в девненския квартал "Повеляново".

Пристигналият на място екип на Бърза помощ само е констатирал смъртта на 52-годишната жертва. Установено е, че мъжът е намушкан с нож в гърдите от 52-годишната си съпруга след семеен скандал. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Съпругата е задържана за 24 часа, а материалите по случая са докладвани на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Три часа по-късно - малко след 18 ч. в полицията е подаден сигнал за два трупа в лек автомобил "Фолксваген" във варненското село Гроздьово. Колата е била паркирана пред сграда в селото.

На място е изпратен автопатрул, който установил, че на предната дясна седалка  има тяло на простреляна жена, а до колата има и прострелян мъж. Медиците констатирали смъртта на двамата. На местопроизшествието е намерен пистолет с неустановени марка и модел.

По първоначални данни 57-годишният мъж, който е от Гроздьово, и 44-годишната жена от русенското село Иваново са имали връзка от около половин година. След скандал мъжът застрелял любовницата си, след което се е самоубил.

Жената е несемейна, с едно дете, а мъжът – семеен, с пълнолетни синове. Телата на двамата са предадени за аутопсия. Предстои изготвянето на балистични и съдебно-медицински експертизи.

Работата по случая продължава, материалите са докладвани на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. Образувано е досъдебно производство.