35-годишният Илиев беше арестуван на 24 юли, предаде БТА.

Според обвинението той е притежавал малко над килограм кокаин с цел да го разпространява. Стойността на наркотика е 220 480 лева.

Ако обжалва определението на Окръжния съд, Илиев ще се яви пред Апелативния съд на 4 август.

35-годишният варненец Пресиян Илиев е известен в местните ъндърграунд среди като Пресо Алармата. Той е бил задържан в дома си. Негови съседи в района на Макдрайв в морската столица разказват, че половин дузина полицейски патрулки спрели със сирени и писък на спирачки на улицата пред дома му и атакували дома му, съобщава "Монитор".

Според официалната полицейска информация по случая при претърсване в използван от Алармата товарен автомобил са намерени и иззети електронна везна и бяло прахообразно вещество. При последвалото претърсване в дома на Алармата е намерено още прахообразно вещество. Направената експертна справка показва, че това е наркотично вещество - кокаин с тегло малко над 1 килограм.

Скъпата дрога, според някои източници, била маркирана със специфичното лого „Трактор“. Хора от ъндърграунд - средите във Варна са категорични, че това не е варненско лого. Други обаче смятат, че става дума за умишлено пренасочване по лъжливи следи към известен бизнесмен с този прякор за да си осигурят „чадър“.