Той ще изнесе концерт в обновената зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта.

Посещението му е част от голямо есенно европейско турне, включващо също София, Пловдив и Бургас, предаде Топновини.бг.

Билетите за концерта на Крис Норман ще са продажба от сряда, 29 юли, като организаторите са предвидили специална промоция - първите 500 билета ще са с 10 лв. по-евтини. Цените започват от 30 лв., като най-скъпите са по 60 лв., а докато трае промоцията цените са от 20 до 50 лв.

След един плодотворен звукозаписен период в първата половина на тази година Крис Норман ще представи във Варна няколко от най-новите си песни от албума "Crossover“, който ще излезе официално тези есен.

Над 30 албума има вокалистът в дискографията си като фронтмен на "Smokie" и солов изпълнител.

Тази пролет излезе съмсем нов двоен диск „Smokie Gold 1975-2015“, посветен на 40-годишнината от основаването на популярната група. В него са събрани хитовете на британците, които ще прозвучат в изпълнение на Крис Норман и неговата банда и във Варна: "If You Think You Know How to Love Me", "Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me", "Lay Back in the Arms of Someone", „I'll Meet You at Midnight“, „Oh Carol“, „Needles and Pins“.
Ще чуем и разбилата чартовете песен "Living Next Door to Alice", запазената марка на Smokie.

Феновете очакват и задължителната за всички концерти на Крис "Midnight Lady“, песента, написана за него от Дитер Болен от "Modern Talking“, която го изстрелва на върха на музикалните чартове. Като сингъл тя става платинена в Европа, като само в Германия, където вокалистът се радва на най-голяма популярност, се продава в повече от 1 млн. копия.

Крис Норман е член на “Smokie” до 1982 г., когато се отделя за солова кариера. Три години по-късно музикантите пак се събират за благотворителна изява, но съвместната им работа продължава съвсем кратко и през 1986 г. се разделят окончателно.

България е първата страна от Източния блок, която Крис Норман и „Smokie“ посещават още преди промените у нас. Това се случва през 1983 г., българската публика е завладяна от мелодичния рок на бандата и вече десетилетия наред остава вярна на Крис Норман, като очаква всеки от неговите концерти с ентусиазъм.