В два поредни дни варненката Сияна забелязвала малкото кученце - пинчер, заключено в лек автомобил "Лада" пред жилищния й блок в ж.к. „Вл. Варненчик”. Било оставено в жегата без вода и храна. Притеснена за състоянието му, тя позвънила на телефон 112.

Буквално на 5-ата минута полицейския патрул беше пред вкъщи. Огледаха колата, може би търсеха собственик или нещо такова. Отвориха колата с помощта на едно желязо, един съсед им помогна. Изкараха кученцето от вътре, донесоха му вода“, разказа жената пред bTV.

За старши полицай Николай Ямболов и полицай Павел Пеев в случая просто са си вършили работата. При оглед на автомобила те констатирали, че прозорците са леко отворени. Това им позволило да отворят колата, в присъствието на граждани, без да я увредят.

Макар и кученце, това е живо същество и трябва да му се помогне“, каза Ямболов.

Собственикът на кучето е открит след няколкочасово издирване. Пред полицаите той обяснил, че е бургазлия, дошъл на гости и кучето само нощувало в колата.От община Варна са му съставили акт, тъй като кучето не е регистрирано и е било оставено без надзор. Той ще бъде глобен с минимум 300 лева.

По предложение на прекия си ръководител, старши полицай Николай Ямболов и полицай Павел Пеев ще бъдат наградени с „Писмена похвала” от директора на ОДМВР – Варна – старши комисар Даниел Пашов.