Поздравителен адрес от заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева към учителите и учениците на Математическата гимназия е прочел Иван Такев - началник на отдела "Връзки с обществеността" на МОН, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. 

"Да си учител не е просто професия, а призвание. Вие, колеги, сте духовните ръководители на хиляди деца, като учите от най-лесните до най-трудните уроци с тях", заявява Кастрева.

Към учениците посланието на зам.-министър е било: "Запазете стремежа си за знания и любовта към Вашите учители".

От МОН посочват, че е показателно, че учениците с математически профил са били увлечени от литературата чрез своята преподавателка. В анкетата за избор на любим учител са се включили над 450 ученици от гимназията, като мнозинството гласове са определили Нели Филева за любим учител.

Целта на кампанията "Любим учител" е да се представи по най-интересния и актуален начин Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри. Чрез нея учителите са привличани и мотивирани на избраното поприще в училището.

Много важна е обратната връзка - нагласите и очакванията на учениците, за това какви преподаватели искат да виждат те в класната стая, посочват от МОН.