Славов загина при жестока катастрофа по време на рали "Твърдица" в неделя. Инцидентът с 31-годишния Славов и навигатора му Петър Илиев се случи на 6-7 километра след Твърдица в посока Елена. Пилотът бе поставен на изкуствено дишане, но въпреки усилията на лекарите почина.

След приключване на поклонението в 15 часа опечалените ще поемат към Централните градски гробища, където ще бъде положено тялото на Славов.

Автомобилни състезатели от Варна и цяла България ще съпроводят със своите състезателни автомобили Славов в неговия последен път.

Погребението на Централните градски гробища ще бъде закрито за представители на медиите.

Организаторите на автомобилното състезание разкриха, че се разследват три причини за инцидента. Първата е, че Славов е влязъл с висока скорост в завоя, в резултат на което колата му се е ударила в мантинелата и е излетяла в пропастта. Втората лансирана версия е, че се касае до пилотска грешка, а третата – неизправност на автомобила.

Тодор Славов е от Варна. Той е балкански шампион за 2013 година, трети в световния шампионат за младежи 2010, а тази година беше лидер в шампионата на страната, след като спечели първия кръг във Варна.