Луксозният лайнер е с дължина 134 м и е трети за круизния сезон, който посещава Варна през този круизен сезон. На борда на кораба има 200 пасажери от различни страни, които преди това са посетили пристанищния гр. Констанца в Румъния.

Вижте снимки >>>

През май т.г. "Стар Прайд" празнува първи рожден ден, след като е основно реновиран и влиза във флота на компания "Уиндстар круизес", известна с уникалните круизи, които организира в различни части на света.

"Стар Прайд" е един от трите моторни кораба на компанията, която разполага и с три луксозни ветроходни лайнера.

За своите пасажери "Стар Прайд" осигурява несравним лукс на море, пресъздавайки атмосфера като на частна яхта. На борда си корабът приема само 212 души, но е достатъчно голям, за да им осигури невероятни изживявания, в същото време е и достатъчно малък за да влиза във възхитителни малки пристанища и заливи, които остават "скрити" за другите пътнически кораби.

На борда на бутиковия лайнер има казино, библиотека, фитнес и спа център, които са разположени на 6 палуби. За нуждите на пасажерите се грижи 140-членен екипаж.

Довечера лайнерът ще отплава за Несебър.  

На 1 юни "Пристанище Варна" ЕАД очаква "Сийборн Одисей" (Seabourn Odyssey), плаващ под флага на Бахамските острови, а часове по-късно на Морска гара – Варна ще застане кораб "Варайъти Вояджър" (Variety Voyager), плаващ под флага на Малта.

Обща 11 пасажерски кораба ще акостират на Морската гара във Варна през настоящия круизен сезон.  Най-големият круизен кораб се очаква през месец октомври, това е 206-метровият „Black watch“.