Това обяви в интервю за Радио К2 в Пловдив зам.-председателят на ГЕРБ и началник на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов, цитиран от Топновини.бг.

"Иван Портних ще бъде номинацията ни за втори мандат, защото това, което започна, и това, което реализира в момента, трябва да бъде продължено и Варна трябва да стигне нивото на другите градове, които успяха да се развият през последните години", каза Цветанов.

В радиопредаването Иван Портних заяви, че въпреки изоставането си през последните години, Варна сега върви нагоре и е наложено изключително високо темпо на работа.

"Реализираме проекти на стойност около 270 млн. лв. – те са мащабни и в различни сфери", обясни той и добави, че освен ремонтите по основни булеварди и подмяната на автобуси и тролейбуси, в момента текат усилени ремонтни дейности и в Морската градина, която се подготвя за началото на летния сезон.

Кметът на Варна допълни, че в града се ремонтират и над 200 детски площадки.

Портних увери, че ремонтът в центъра трябва да приключи до две седмици, а предстои изграждането на ново депо за отпадъци с капацитет за две десетилетия напред.

"Няма как с магическа пръчка да се свърши всичко, но съм убеден, че варненци виждат и оценяват това, което се прави", каза Портних.

Той подчерта, че след наводнението в кв. Аспарухово е свършена доста работа, а Варна е получила от правителството 8,5 млн. лв. по линия на фонд "Солидарност" на ЕС, за да се решат трайно проблемите след водното бедствие.