Макар и на 13 и 16 години, двамата братя цигулари разкриват музикалния си талант още от най-ранна детска възраст и са определени като едни от големите таланти на българската класическа музика, предаде БГНЕС.

Възпитаниците на Националното училище по изкуства "Добри Христов" във Варна имат впечатляваща кариера и концертират с най-престижните български симфонични оркестри, показвайки завиден професионализъм и ярко сценично присъствие.

Младите таланти, които грабнаха бронзова статуетка, парична награда на стойност 3000 лв., възможността да реализират собствен проект и покана да изнесат концерт в един от столичните търговски центрове, отдават успеха си на голямата упоритост, която проявяват.

Александър и Мартин си пожелаха да станат световно известни цигулари и да изнасят концерти на все повече сцени извън България.

Двамата братя споделиха, че проектът, който искат да реализират, е свързан с организирането на концерт на една една от най-престижните сцени – тази на Университета по изящни изкуства във Виена. Мястото не е избрано случайно, а причината затова е фактът, че техният преподавател проф. Марио Хосен е работил там.

Освен Мартин и Александър, награди получиха и изгряващата актриса Елена Телбис, която получи роля в петия сезон на сериала "Под прикритие", продуциран от БНТ.

Младата надежда на българската режисура Анастасия Събева, на свой ред, ще има възможността да режисира спектакъл в столичен театър, а художникът Андрей Хамбарски ще получи шанса за подреждане на самостоятелна изложба.

Наградата за млади таланти "Стоян Камбарев" се връчва за шести път. Тя е учредена на името на един от емблематичните за 90-те години на миналия век български режисьори, доказал своя уникален и многопосочен талант. Организатор на церемонията е председателят на фондация "Стоян Камбарев" – Деси Тенекиджиева.