Автомобилите са били паркирани главно на ул. "Радко Димитриев", като сред тях има и служебни, съобщиха "Петел" и "Топновини".

Сигналът за посегателствата е подаден около 6 часа, а около два часа по-късно е задържан извършителят - 30 годишен варненец.

Свидетел на инцидента е станал Арман Чолаков, чийто служебен джип също е сред потрошените. Той видял млад мъж да взима камъни и да ги хвърля по стъклата на автомобили. С още няколко души успели да хванат вандала, който на въпроса защо го прави, отговорил, че "не е добре".

Подаден е сигнал в полицията и малко по-късно извършителят е задържан и отведен в ареста, разказа Чолакян.

Минимум 3 хил. лв. ще коства ремонта на служебния му джип. Той посочи, че колата ще остане неизползваема поне няколко седмици, тъй като вероятно ще се наложи внос на стъкло от чужбина. Докато повредата бъде отстранена, автомобилът ще остане на платен паркинг, подчерта собственикът му.

Свидетел на вандалските постъпки станала и чистачката на клиника "Европа" Атанаска Василева. Тя била на работа, когато чула тъпи удари. Излязла навън и видяла младия мъж да хвърля камъни по колите. Помислила си, че е младеж от района, който познава, но се оказало, че не е той.

Неработен ще бъде днешният ден и за Велико Димов, чийто служебен автомобил също е потрошен. По думите му отстраняването на повредата ще коства поне 500 лв. Той допълни, че и друг път колата му е ставала обект на вандалска проява в района, като са били пукани гумите й.

Няма данни 30-годишният мъж да е употребил алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което трябва да се изяснят причините за увреждането на автомобилите.