Той поясни, че групата, която представлява в местния парламент (Промяна за Варна), ще внесе официално предложение, съобщава Топновини.бг.

Бояджиев изрази възмущение от стартирала съдебна прцедура по събиране на натрупани задължения на някои болници.

Ясно е, че лечебните заведения ще си платят данъците, защо трябва да се прибягва към съдебни изпълнители, попита съветникът.

Той поиска от кмета Иван Портних да се предприемат мерки и за отпадане на ограничението от 60 км/ч на магистралата за курорта „Златни пясъци“, което по думите му е много неудачно.

Други питания на съветниците

Защо не се охраняват откритите находки в центъра на Варна, попита пък независимият съветник Костадин Костадинов, който припомни, че още през 70-те – 80-те години с простраството пред църквата „Св. Николай“ са открити артефакти.

Крайно време е да се помисли какво може да бъде направено, за да бъдат интегрирани по най-подходящия начин тези находки в градската среда, подчерта Костадинов.

Какъв е ангажиментът, който поема община Варна, подписвайки меморандум в подкрепа на фестивала „Black sea rocks”, поиска да разбере съветничката от БСП Светлана Такева. Организаторът – варненецът Иван Кутиков поиска 600 хил. лв. от варненската община, но в комисията по култура така и не се събраха необходимите гласове в подкрепа на финансирането.