Това съобщиха от пресцентъра на община Долни чифлик, на чиято територия се намира селото.

 То е на 35 км южно от Варна и на 1 км от морето.

С изграждането на алеята и паркингите ще се сложи край на задръстванията и безобразното паркиране върху пясъка на плажа.

Новата крайбрежна алея, паркингите и тротоарът ще бъдат изградени при реализацията на Проект за възстановяване и облагородяване на крайбрежната алея в с. Шкорпиловци, който е на стойност 479 954 лева без ДДС.

При реализацията на проекта ще бъдат поставени габиони за укрепване на пътното платно и ще бъде монтиран парапет за обезопасяване на движението на пешеходците. По цялото протежение на алеята ще има ново осветление.

От община Долни чифлик припомнят, че пясъчно-плажната ивица при устието на реките Камчия и Фъндъклийска, е най-голямата по българското Черноморие.

На територията на общината тя е дълга 9.7 километра, а активният почивен сезон през лятото е повече от 115 дни.

В Шкорпиловци реализираните нощувки през 2013 г. са 38 703, а през 2014 г. - 51 083, като средната продължителност на престоя на туристите е 10 дни, уточняват от общината.

През почивните дни в Шкорпиловци на плаж идват средно 1000 души на ден, които са предимно от населените места в общината, показват справките на кметската администрация.