Предложението бе на зам.-председателя на Общинския съвет във Варна Владимир Тонев от ПП „Движение “Нашият град“, съобщава агенция "Черно море".

Той обяснява, че в резултат на проведените срещи с управителя на „Варна Ефкон“ ООД Волфганг Бо е постигната възможност за уреждане на бъдещото развитие на смесеното дружество „Варна Ефкон“ ООД, като е подписан протокол за намерение на 27 януари т.г.

Във връзка с това Тонев предлага в бюджета на община Варна за 2015 г. да бъдат заложени 1,6 млн. лв. без ДДС за изкупуване на дяловете, собственост на „Ефкон АГ“, от община Варна, цедиране на задълженията на „Варна Ефкон“ ООД към „Ефкон АГ“, Австрия, и „Елит пътна сигнализация“ ООД, както и за ремонтиране и рестартиране на системата и техническата й поддръжка до края на 2016 г.

Предложението на Владимир Тонев трябва да бъде одобрено днес и от комисията по финанси и бюджет, преди да бъде утвърдено от местния парламент.

Във връзка с това на общинската дирекция „УСКОР“ бе възложено да изготви дългосрочна програма за видеонаблюдението в града.

Варна е курортен град и камерите помагат сериозно за намаляване на престъпността, бе припомнено от съветниците. В момента обаче 90% от тях не работят.