Екипите са снабдени с необходимите лични предпазни средства и облекло, което отговаря напълно на характерните за зимния сезон метеорологични условия, съобщиха от "Енерго-про".

Осигурени са и средства за комуникация и резервни връзки между мобилните екипи и центровете за управление на мрежата.

В готовност са 926 автомобила, между които специални, високопроходими и екипни. Както и през изминалите години, при усложняване на зимната обстановка в отделни региони, компанията има подготвени планове за пренасочване на допълнителни екипи и техника от един район към друг.

Освен аварийните екипи, за светлината и уюта във всеки дом и във всяко населено място в Североизточна България през празничните дни, денонощно ще има диспечерите и телефонните оператори на ЕНЕРГО-ПРО.

Отчетниците на компанията ще продължат да отчитат консумираната електроенергия по обичайния график и по време на почивните дни, като стриктно ще се спазва срокът за отчет в рамките на 31 дни, съгласно Общите условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД.

Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за консумирана електроенергия в срок, могат да го направят на 29 и 30 декември, както и през почивните 24, 27 и 31 декември, когато ще работят дежурни каси на нашите партньори от Български пощи.

Непосредствено преди и по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници (в периода 21 декември 2014 година – 05 януари 2015 година включително)  няма да преустановява електрозахранването на тези от тях, които не са заплатили в срок сметката си за електроенергия.