По думите му звеното трябва да започне работа още до края на годината, а изготвените предложения ще бъдат представени на министерството на енергетиката.

Стоян Пасев се срещна тази вечер с работници от централата, които се събраха за пореден път на протест.

Те му връчиха декларация, която с негова помощ да стигне до Народното събрание, премиера Бойко Борисов, министерствата на енергетиката и икономиката.

Председателят на структурата на КНСБ в ТЕЦ-а Христо Христов посочи, че затварянето на централата оставя 300 работници без прехрана. Освен това спирането й изправя Североизточна България пред реалната опасност от сривове в електрозахранването.

Румен Нешков от КНСБ допълни, че е редно държавата най-после да провери дали собствениците на ТЕЦ-а изпълняват приватизационния договор и инвестират каквото е необходимо. Двамата синдикалисти допълниха, че макар централата да затваря официално на 1 януари, протестите на работниците ще продължат.

Преди протеста депутатът от БСП Красимир Янков съобщи, че подкрепя исканията на работниците от ТЕЦ-а. Партийният енергиен експерт Явор Куюмджиев допълни, че затварянето на централата лишава страната от базова мощност от 1 260 мегавата и източник, който поддържа напрежението и честотата в ел.мрежата в цяла Североизточна България.