Така местната избраничка Благомира Александрова - Джаки коментира пред Topnovini.bg информацията, че Община Варна е осъдила фирмата й на две инстанции за неправомерно ползване на кафе-сладкарницата в плувен комплекс "Приморски".

Александрова категорично опроверга информацията, показвайки копие от съдебен акт, от което е видно, че на първа инстанция фирмата й е спечелила делото срещу заповедта на временния кмет Богдан Караденчев за освобождаване на имота.

Александрова разказа, че миналата година временната общинска власт е направила всичко възможно, за да й отнеме заведението и да го предостави на тогавашния директор на "Спортни имоти" Николай Гочев.

"Той искаше да го вземе за себе си и търсеше варианти да ме изгони. И тъй като токът не беше отчитан дълго време - не по моя вина, а очевидно с цел, накрая ми написаха фактура за 12 хил. лева, което е абсурдно, защото според  законодателството електроенергията се отчита месец за месец. Разсрочихме плащането и миналото лято се издължих към "Енерго Про". Но заради това изпаднах във временно затруднение и закъснях с плащането на наем, след което ми пуснаха заповед за освобождаване на имота", обясни Александрова.

На свой ред тя атакувала кметския декрет в Административния съд, който на 25 юни м.г. се произнася в нейна полза.

Общината обаче обжалва и преди няколко дни Върховният административен съд отменя определението на първата инстанция.

"За мен беше важна първата инстанция, защото договорът ми тогава не беше изтекъл. Аз, ако се бях напънала на втора инстанция, със сигурност щях да спечеля, но беше безпредметно, защото договорът ми с Общината вече беше изтекъл", обясни Благомира Александрова.

Тя твърди, че има неплатени наеми от януари до май, които са за близо 7500, а не за 19 хил. лева.

"Единствената причина, поради която съм забавила тези плащания, е, че се водеха дела. Докато съдът не постанови решение, никой не предприема никакви действия", обоснова се тя.

По думите й фирмата й е освободила помещението три месеца преди да излезе решението на втората инстанция.

Александрова добави, че е наела кафе-сладканицата през 2009 г. – много преди да бъде избрана за общински съветник, и следователно не можело да се говори за конфликт на интереси.

Тепърва тя ще проучва съдържанието на протоколите от заседанието на комисията по собственост и стопанство от 12 декември, на което бяха изнесени изкривените данни. Ако се потвърди информацията, че техен източник е шефката на Отдел "Общинска собственост" Антония Димитрова, съветничката ще я съди за клевета.

В качеството си на юрист Александрова подчерта, че съдът не е осъдил нея, а фирмата й, и че "присвояване" означава смяна на собственост, а не неправомерно използване.

"Явно хората, които ги пишат тези работи, са изключително неграмотни. Моето име не е само за един мандат и ще съдя всички неграмотници", закани се тя.