Подреждана отново и отново поне четири пъти - пролетта, на границата на лятото, след пристигането на тълпите от туристи и след отпътуването им, тя продължава да е уникално некачествена, съобщава варненската медия Рetel.bg.

Само преди дни в общината ръководителят на европроекта за новия варненски център арх. Десислава Борисова отчете, че каквито проблеми е имало по настилката, вече са отстранени.

Тя обясни, че недовършени остават само участъците по ул. „Шипка“, които принципно не са включени в него и трябва допълнително да се платят за сметка на местния бюджет.

Там настилката, особено по краищата, е буквално нахвърляна и минувачите трябва да внимават ако стъпят накриво, някое от тях да не подскочи и да ги удари по кокалчетата.

Иначе, след няколко фалстарта, основният участък от паважа по бул. „Княз Борис І“ бил вече изграден правилно, сравнително равно и най-вече, достатъчно стабилно.

"Рetel" установи на място, че това изобщо не е така. Плочките по „готовата“ част от варненския център се вадят като бонбони от кутия. Присягаш се и просто си вземаш.

Поради липсата на фугиране, те буквално плават във вода, която се събира на кални локвички в основата им. Тоест, само месеци откакто започна да се нарежда, новата настилка центърът е пълна с т.нар. „плюещи плочки“, които са един от най-дразнещите проблеми за пешеходците.