28-годишният германец бе видян за последно на летището във Варна на 8 юли 2014 г.

"Здравейтем уважаеми българи! Обръщам се така към Вас, защото за всичките безкрайни 160 дни и нощи нито един от Вас не злоупотреби с голямата трагедия, която сполетя мен и детето ми.

Моля Ви, моля всеки от Вас, който знае макар и мъничка частица информация, която ще помогне да намеря сина си, да я сподели с нас. Аз съм майката на Ларс. Той е моят Божи дар и откакто го няма, няма живот за мен. И знам, че така ще бъде до края на дните ми, ако не направя всичко за неговoтo здраве, живот и щастие.

Затова Ви умолявам да ми помогнете. Искам да споделя с Вас, че той има психиатрични проблеми и е много вероятно в момента даже да не знае кой е и къде се намира. Моля Ви от цялото си сърце и душа да откликнете на молбата ми!

Знам, че Господ ще възнагради всеки от Вас, помогнал ни в този труден момент! Чрез медиите разпространявам негови снимки и вероятния му външен вид, изработен с фоторобот, предвид изминалото време и вероятния му начин на живот.

Предлагам награда от 10 000 евро на човека или хората, които помогнат да открия моето безценно детенце! Желая Ви светлите Рождественски празници да изпълнят сърцата Ви с обич и топлина! Помогнете и моята Коледа да е такава! Господ да Ви благослови!”

Всеки, който има информация за изчезналия Ларс Митанк, може да се обади на тел. 0888 61 43 72."

Ларс е бил на почивка в „Златни пясъци” от 30 юни до 7 юли.

На 19 юли негова приятелка разпространи информацията за младежа, който така и не се върнал на работа след отпуската.
Ларс не се е качил на полета си за Германия на 07.07.2014, както и на следващия си резервиран полет на 08.07.2014 г. Оттогава е в неизвестност.

Седмица по-късно, по молба на германските власти, полицията в България официално го обяви за издирване.

В края на юли у нас пристигна и майката на момчето, за да го търси. Включи се и частен детектив от Германия, които продължава да нищи мистерията около изчезването на Ларс.

Въпреки усилията на служителите в Министерството на вътрешните работи и всички издирвателни мероприятия, които бяха предприети от страна на Международна детективска агенция „Гютик”, младият мъж все още е в неизвестност.

Търсенето на Ларс >>