Той бе категоричен, че твърденията, че дружеството повече от 2 години не е направило инвестиции за ремонт и подмяна на наличната мрежа и през зимата има опасност от чести сривове в електроснабдяването в Североизточна България, са манипулативни и целят създаване на безпокойство сред клиентите на компанията.

Абаджиев изтъкна, че през последните две години "Енерго-Про" е вложило 48,6 млн. лв.

Дружеството има близо 300 аварийни екипа и достатъчно високопроходима техника за отстраняване на повреди в труднодостъпни райони.

По думите му на територията, обслужвана от компанията, са почистени 248 км  трасета на въздушни електропроводни линии, подменени са близо 3500 изолатора. В пълна готовност за зимата е и автомобилният парк.

Денонощни дежурства дават 72 екипа за цялата територия, която "Енерго-Про" обслужва.

На твърденията, че на територията на Варна работят само два аварийни екипа, Абаджиев отговори, че те са пет и са напълно подготвени да реагират при възникване на проблем.

До две седмици предстои раздаване на зимно работно облекло на служителите.

Според мениджърите на компанията всичко се извършва по план, а твърденията за масови съкращения не отговарят на истината.

По обед пред сградата на дружеството обаче имаше протест на граждани и синдикати в енергетиката. Организатор на протеста, чието мото е "Без ток не можем всички", е Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ.

Наскоро нейният председател Божидар Митев заяви публично, че "Енерго-Про" е в плачевно състояние и обрича населението на Североизточна България на студ и мрак.

Междувременно други три синдиката в компанията се разграничиха от обвиненията на Митев, определяйки ги като безпочвени, и се обявиха против призивите за протест.

От ръководството на "Енерго-Про" подготвят писмо до Божидар Митев, в което се оспорват всички негови твърдения за "печалната ситуация" в дружеството.

С предстоящите мерки за защита на доброто име на мениджърския екип се е заел целият правен отдел на дружеството. Търсят се и други методи за възстановяване на нарушения социален диалог.