Младата жена е включена в списъка на чакащите за бъбречна трансплантация от трупен донор в България.

Наскоро научава за т.нар. „кръстосана трансплантация”, която се извършва в болница „Гази Осман паша”, Истанбул. Свързва се с фирма посредник и получава оферта на стойност 31 600 USD. В цената не е включен транспорт и извънболничен престой.

Момичето живее във варненския квартал „Аспарухово“.

"Скъпи приятели и познати, за съжаление всички знаем колко несправедлив е понякога животът и в моя случай е така! Преди години загубихме майка ми, която беше болна от ХБН-хронична бъбречна недостатъчност, но трагедията не свършва до там... впоследствие и аз се разболях от същата болест и сега се нуждая от спешна бъбречна трансплантация! Дойде моментът, в който се обръщам към вас с огромна молба за помощ, тъй като необходимата сума е в размер на 31 600 USD. Надявам се да отвърнете на молбата ми, ще ви бъда благодарна, защото от това зависи животът ми! Благодаря ви предварително!", споделя момичето.

Благодарим ви, че подкрепяте Жана, пишат нейните приятели във Фейсбук.

Кампанията DMS ZHANA е стартирала на 14 ноември 2014 г. Чрез нея всеки може да изпрати дарителски sms с текст на латиница DMS ZHANA на номер 17 777 (за абонати на Теленор, VIVACOM и Mtel).

За абонати по договор с Tеленор, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лев.
За потребители на предплатени услуги цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

За реален акт на дарение се счита плащането на дарителските sms към мобилните оператори, а не тяхното изпращане.

Избраната от вас кампания получава минимум 90% от всички финансови постъпления. Останалата сума покрива техническото обслужване и поддръжка на кратък номер 17 777, административни разходи по проект DMS и невзетите плащания от страна на мобилните оператори от некоректни абонати.

Повече информация можете да намерите -  тук.

Дарителска сметка:

Титуляр: Жанета Пламенова Врачева

Банка: ПроКредит Банк

IBAN: BG40 PRCB 9230 1047 1523 10

BIC: PRCBBGSF