Причината за провала на протеста е липсата на участници, предаде "Фокус".

Един от основните организатори на недоволството Димчо Иванов от варненския таксиметров синдикат „Авто” – 94, посочи, че причината на уреченото място за началото на протестния поход да дойдат не повече от 15-20 жълти коли е студеното време и забраната на собствениците на таксиметрови фирми техни коли да участват в протеста.
Той заплаши, че ако не получи подкрепата на колегите си, за в бъдеще се отказва да организира подобни мероприятия.

Иванов обясни, че основната причина за протеста е ниската минимална цена на километър пробег, която община Варна е приела. Той посочи, че неговата лична калкулация е около 1.40 лв на километър.

„Другата причина заради, която щяхме да протестираме, са многото дупки по варненските улици. Те ни изпотрошиха колите, а на всичкото отгоре, когато се правят ремонти, улиците стоят нарязани по няколко дни и това допълнително затруднява нашата работа”, посочи той.

Варненските таксиметрови шофьори са недоволни и от високите глоби, които им се налагат от „Автомобилна администрация”.
Това заяви за Дарик председателят на независимия транспортен синдикат „Авто 94" Димчо Иванов.

На последното си заседание този месец местният парламент утвърди минимални цени на таксиметровите услуги в общината от 0,75 лв./км дневна и 0,85 лв./км нощна тарифа. Към момента повечето таксиметрови централи в града возят на 0,79 лв. през деня и 0,85 лв. нощем.