40-годишен мъж и 32-годишна жена загинаха при удар между два автомобила във Варна, съобщиха от полицията в града. По неофициална информация мъжът е полицай.

Катастрофата е станала между "Порше Кайен" и "Рено Клио" на кръстовището на ул. „Девня” и ул. „Стоян Заимов”.

Сигналът за инцидента е подаден в 13.20 ч.

Лекият автомобил "Рено", управляван от 40-годишен мъж от село Константиново, се е движил по ул. „Девня” в посока жп гарата във Варна. На кръстовището с ул. „Ст. Заимов” шофьорът предприема маневра за завой наляво от средната пътна лента за движение направо. Така той отнема предимството на лек автомобил „Порше”, движещ се направо в посока изхода на града.

Последва удар, при който на място умират водачът на „Рено”-то и 32-годишната му спътничка, която е от същото село. По информация на БНР, шофьорът на поршето е карал с превишена скорост.

Наложило се е да бъдат разрязани ламарините, за да извадят двете тела, предаде БГНЕС. По неофициална информация загиналият мъж е полицай от Четвърто РПУ във Варна.

Сблъсък край Варна


По-рано в петък мъж и жена пострадаха след маневра обратен завой в участъка между село Тополи и Варна. Инцидентът е станал към 8 часа сутринта след разклона за село Казашко, посока Варна.

Шофьор на лек автомобил "Нисан" прави опит да извърши обратен завой на нерегламентирано за целта място.  При предприемането на маневрата автомобилът е застигнат и блъснат от БМВ.

Пострадали са водачът на немския амтомобил - мъж на 69 години, и пътничка от нисана, на 46 години.

Мъжът е с контузии на главата, гръдния кош и едната ръка, а жената е с натъртвания на единия крак. Двамата са прегледани в болница и освободени за домашно лечение.