То трябва да приключи в рамките на законоустановения двумесечен срок, съобщиха от Районната прокуратура във Варна, предаде БГНЕС.

Причина за това е по-големия обем процесуално следствени-действия, които е необходимо да бъдат осъществени за цялостното изясняване на обстоятелствата по делото.

Аптечният бос беше арестуван на 15 октомври във Второ районно във Варна, след като часове по-рано удари общинския съветник Костадин Костадинов, който е и директор на Историческия музей в Добрич.
Костадинов бе с насинено око, за което си е извадил медицинско и сега съди Марешки.

Веселин Марешки се намеси в имотен спор между бивши съпрузи кой да вземе наема от пицария на улица "Студентска", която отдават под наем. Той взел страната на жената, която е негова позната. По време на заформилия се уличен скандал се наложило няколко пъти да бъде викана полиция.

Там присъствал и Костадинов, който се оказал познат на една от страните в спора.

Миналата седмица Варненският административен съд отхвърли жалба на Марешки срещу принудително му задържане за срок от 24 часа след побоя.

Адвокатът на собственика на верига аптеки твърди, че клиентът му е бил обект на агресия преди ареста и това ще стане ясно на по-късен етап

Ако се докаже обвинението към Марешки за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди бизнесменът може да получи присъда лишаване от свобода за срок до една година или пробация.