Катастрофата е станала около 11.00 часа на бул. „Мария Луиза”, малко преди кръстовището с бул. „Вл. Варненчик”, след конфликтна ситуация на платното с лек автомобил, съобщиха от полицията в морския град, "предаде Фукус".

При навлизане в зоната на кръстовището 62-годишен водач на автомобил с добричка регистрация е предприел рязка маневра за престояване от средна в дясната лента за движение без да се увери, че не създава рискова ситуация за участниците в движението, които се намират там.

В резултат на това, за да избегне сблъсък с автомобила, водачът на автобуса е използвал рязко спирачки, отклонил е вдясно автобуса и се е блъснал в крайпътно дърво.

Вследствие на инцидента са пострадали пет жени. Те са били откарани  в болница "Света Ана" с различни травми без опасност за живота.

Най-сериозно е пострадала 48-годишна жена, която е единствената останала на лечение в болнично заведение с фрактура на ломбален прешлен. Други две, на 73 г. и на 63 г., са получили фрактури на ребра, а при останалите, на 76 г. и на 54 г., са установени контузни наранявания.

По случая има образувано досъдебно производство.