Брокерката успяла да заблуди студентка, че ще й отдаде под наем апартамент на ул. „Ген. Гурко” във Варна, съобщава Топновини.бг.

Жилището било наето предварително от управителката и предплатено за една година, като в договора със собствениците изрично било упоменато, че не може да се преотдава на трети лица.

След като огледала апартамента, студентката го харесала и оставила капаро в размер на 560 лева, при обявен месечен наем от 280 евро.

Момичето се договорило с наемодателката, че до няколко дни течащият ремонт ще приключи и ще може да се нанесе. Това така и не се случило.

При многократните опити на студентката да се свърже по телефона с брокерката получавала уклончиви отговори и обяснения, че е болна или пътува извън града. В крайна сметка потърпевшата подала сигнал в полицията за измамата.

42-годишната брокерка е осъдена на четири месеца лишаване от свобода, отложени с три години изпитателен срок. Причинените имуществени вреди са възстановени на пострадалата. Споразумението е окончателно.