Защитникът Милен Ралчев обаче не уточни от страна на кого е била агресията спрямо клиента му и добави, че това ще стане ясно на по-късен етап, съобщи Дарик радио.

Веселин Марешки бе задържан, след като удари с юмрук в лицето местния общински съветник Костадин Костадинов, който бе приет в болница с комоцио. Междувременно Марешки също бе хоспитализиран по болест.

Бизнесменът вече е изписан, но днес не се появи във Варненския административен съд, където обжалва законосъобразността на полицейската заповед за задържане.
Адвокатът настоя тя да бъде отменена, тъй като в нея не са посочени конкретни действия и постъпки на Марешки, дали основание на полицая Венцислав Младенов да го арестува.

В съдебната зала стана ясно, че служителят на II РПУ е използвал стара стандартна бланка, в която не са отразени промените в Закона за МВР. Те са в сила от няколко месеца и има промяна в номерацията на членовете.

Като правно основание във формуляра е посочен член от закона, който вече се отнася за щатните сътрудници на полицията, а не за действията по задържане на лица.

„Явно са използвали стара бланка, но това не оправдава административния орган. В една заповед трябва коректно да се изложат фактическите и правните основания“, коментира след съдебното заседание Милен Ралчев.

Съдът не допусна като свидетел да бъде разпитан колега на полицая Младенов, който е станал очевидец на задържането на Марешки.

Решението по жалбата на бизнесмена ще бъде обявено в установения от закона срок.

Делото в Административния съд няма нищо общо с досъдебното производство, което Районната прокуратура образува срещу бизнесмена. Той е обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Ако вината на Марешки бъде доказана в съда, може да бъде наказан с до 1 година затвор или пробация.