Става дума за ул. „Мир" (т. нар. малка улица „Мир" в кв."Левски") в участъка между улиците „Елица" и „Цани Калянджиев", и ул. „Бели лилии" - в участъка между ул. „Детелина" и ул. „Карамфил"(Цветния квартал), предаде Дарик радио. 

И за двете улици проблемите са дългогодишни, имаме много сигнали и подписки от живеещите в района. Продължаваме новия подход в ремонтите на улиците - не да кърпим, а да правим пълна рехабилитация с подмяна на подземните комуникации и осигуряване на тротоари, осветление и достъп на хора в неравностойно положение", заяви кметът Иван Портних. 

Той съобщи, че на малката улица „Мир" са предвидени изграждане на ново улично осветление, канална мрежа за електрически кабели ниско и високо напрежение, подмяна на водопровод и водопроводни отклонения с дължина 146 метра, канализация - 107 метра, ремонт на тротоари 450 кв. м., полагане на пътна настилка на 655 кв. м. и изграждане на рампи.

На ул. „Бели лилии" проблемите също ще бъдат решени с изграждане на ново улично осветление - стълбове и осветителни тела, направа на канална мрежа за електроразпределителните линии, подмяна на 124 метра водопровод, реконструкция на тротоари, изграждане на рампи за хора с увреждания и 410 кв.м. нова пътна настилка. Ремонтите ще струват общо 562 000 лв. с ДДС, а крайният срок за приключването им е 15 декември. Изпълнител е „Хидрострой" АД.

Планират пътна рехабилитация в Цветния квартал

Ремонтът на улици в Цветния квартал започна с първа копка на реконструкцията на ул. "Бели лилии". До 10 дни се очаква да стане ясен изпълнителят, който ще изгражда високоскорстното трасе във Варна.

Ще бъдат ремонтирани отсечките „Константин и Фружин", „Трети март" до „Янош Хуняди", самият „Янош Хуняди", „ Осми Приморски полк", „Мария Луиза", част от „Васил Левски" - в района между "Осми Приморски полк" и Почивка.