Около 9 ч. в неделя сутрин на тел.112 е подаден сигнал, че на пътя към гробищния парк в с. Тополи край Варна има две окървавени тела.

Изпратените на място екипи на Бърза помощ и полицията открили мъртва 28-годишна жена с множество прободни рани в корема и областта на гърдите, а до нея лежал все още жив 32-годишен мъж с рана на шията. От намерените в тях документи, станало ясно, че двамата са съпрузи - Керанка и Емил Скорчеви от Варна. На метри от окървавените тела бил паркиран автомобил, в който имало два питбула, папагали и маймуни.

За да стигнат до съпрузите, пожарникари използвали студени водни струи срещу питбулите, които били озверели и не позволявали никой да се приближава, пишат "24 часа" и "Стандарт". Едното куче било заловено и изпратено в кучешкия приют, но другият питбул избягал.

"Чухме виковете на младеж, който видял спрян бял пикап, от който изскочила жена, мъжът й я настигнал и започнал да я коли. Младият мъж крещеше за помощ и тогава разбрахме, че нещо се случва", разказаха цветарките Таня и Нина, които имат павилион пред гробищния парк.

Лидерът на Партията на българските мъже Росен Марков, който е собственик на сергии за цветя на гробището и е бил на мястото на трагедията, разказа, че поне пет коли са минали покрай мъжа, докато си рязал врата с ножа, но никой не спрял заради питбулите.

32-годишният Емил Скорчев е откаран в критично състояние във варненската МБАЛ "Света Анна". Вече две денонощия лекарите се борят за живота му, като не дават никакви гаранции, защото е загубил много кръв.

Мъжът е бивш шампион по културизъм, който е бил пристрастен към анаболите. Според медици, те водят до промяна в психиката и неконтролируема агресия. Според водещата версия на разследващите Скорчев е посегнал на жена си заради силна ревност.

Емил е син на известния варненски уролог от Военноморската болница д-р Петър Скорчев, който се застрелял преди 3 г. Според близки на семейството, лекарят, който отгледал сина си сам, посегнал на живота си заради проблемите с него и употребата на анаболи и стероиди.

Именно на гроба на бащата са отивали във фаталната сутрин Емил Скорчев и съпругата му. Те често идвали тук. Неотдавна искали да влязат в гробищния парк след 19 часа, когато вече е затворен, но охраната ги спряла и 32-годишният бивш културист вдигнал голям скандал.