Сигналът е подаден вчера около 9 ч. сутринта на тел. 112, съобщиха от варненската полиция.

Обадили са се местни жители, които обаче не си казали имената и изчезнали от мястото, преди да дойде полицията и Бърза помощ.

Пристигналите на място екипи на МВР и Спешна помощ открили младата жена мъртва с множество прободни рани в корема, а до нея съпругът й в безпомощно състояние. 32-годишният мъж имал прободни рани в областта на шията и е откаран в болница в критично състояние. В джобовете на мъжа и жената били открити документи. От тях криминалистите разбрали, че са съпрузи. Семейството е от Варна и не е от ромски произход.

На метри от окървавените тела бил паркиран автомобил, съобщи варненският сайт "Петел". В него имало два питбула, папагали и маймуна. Когато полицаи и медици пристигнали, кучетата се нахвърлили срещу тях и не им давали да припарят до окървавения им стопанин. Наложило се пожарникари с помощта на мощни струи студена вода да ги разгонят.

Според основната версия на полицията след скандал мъжът е нападнал жена си с нож, а после е опитал да се самоубие. Ще бъдат проверявани обаче и всички възможни други хипотези.

Според разследващите съпрузите пътували от Варна по стария път за Девня. Спрели до гробището след спор в колата. Не е ясно какво е станало в колата и каква е причината за скандала. Засега очевидци на препирнята не са открити. Полицията обаче смята, че скандалът е продължил и извън автомобила.

В един момент, според основната версия, мъжът извадил остър нож и нанесъл няколко удара в тялото на съпругата си. След това се опитал да сложи край на живота си, но успял само да си направи дълбока порезна рана на шията.

“По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Варненската окръжна прокуратура", каза говорителят на варненската полиция Ирена Петричева.

В близост до местопроизшествието е открит ножът, с който е станало клането. Той ще бъде даден за експертиза, която трябва да покаже чия е кръвта по него и има ли отпечатъци.

МВР и прокуратурата издирват човека, който пръв е подал сигнала за окървавените тела на тел.112