Той не се е съобразил с решението на магистратите за разглеждане на подписката за оставката на местния парламент. Това става ясно от ново съдебно разпореждане, издадено на 12 септември, след жалба на Инциативния комитет за местна гражданска инициатива, предаде Varnautre.

На 20 януари тази година Варненският административен съд задължи Луков да уведоми Общинския съвет за подписката, да назначи комисия и да насрочи заседание за разглеждането й.

Според варненските магистрати решението е влязло в сила на 23 април и председателят е уведомен за това с писмо от 17 юни.

Така в срок от един месец - до 17 юли, Луков е трябвало да подложи на разглеждане в местния парламент искането за предсрочно прекратяване правомощията му с мандат 2011 г.- 2015 г. и да обяви решението и предприетите мерки в интернет страницата на общината и в един регионален вестник.

Въпреки това на 29 август Председателският съвет взима решение Общински съвет-Варна да не включва в дневния ред на предстоящото 35-то заседание обсъждането на подписката.

Глобата, наложена от съда, може да бъде обжалвана в срок от 7 дни.