Основната й цел е да популяризира осиновяването на безстопанствени животни от Общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар, съобщиха от общинския пресцентър.

Началото на кампанията е 30 август от 10 часа, когато четириногите ще "дефилират" на площадката за разходка на домашни кучета в Морската градина в града, под надзора на служители от звеното за контрол и регистрация към общината и представители на неправителствени организации.

На място ще бъдат разяснявани начините за отглеждане на куче и необходимостта от кастриране, ваксиниране, поставяне на микрочип и регистрация в районните кметства по местоживеене на домашните любимци.

Организаторите съобщават, че кучетата са обезпаразитени, кастрирани, ваксинирани срещу бяс, а при осиновяване им се поставя микрочип за идентификация.

Стопаните на осиновено от приюта животно са освободени от такса "домашен любимец", уточняват от общината. Информация за всички кучета, който могат да бъдат осиновени, може да бъде получена на място в приюта в село Каменар или на официалния сайт www.opbk-varna.com.