Съветът на директорите е определил за негов наследник 54-годишния Минко Христов, предаде БТА.

Той е от две години член на борда на директорите на "Дворец на културата и спорта" ЕАД и е председател на политическа партия "Новото време" във Варна, отбелязва "Дневник".

Молбата за напускане на Варчев е била приета от Съвета на директорите днес.

Варчев съобщи, че здравословното му състояние се влошава и му предстои лечение в чужбина.

Той призна, че е взел решението си за напускане след дълъг размисъл и консултации със свои близки.

Бившият баскетболен треньор напуска дружеството на 71-годишна възраст и на пресконференция заяви, че е доволен от управлението си на ДКС.

"Гордея се, че за 14 години начело на ДКС са проведени 2184 спортни, бизнес и културни прояви, като нито едно мероприятие не се е провалило", заяви Варчев.

Той допълни, че се надява предстоящият ремонт на Спортната зала да се случи, което е от изключителна важност за нея.

В момента съоръжението все още очаква да бъде започнат ремонтът, с който капацитетът на основната му зала "Конгресна" трябва да нарасне до 5008 седящи места. Целта е след реконструкцията тя да приеме мачове от съдомакинството на европейското първенство по волейбол за мъже с Италия между 9 и 18 октомври 2015 г.

Комисия на Международната волейболна федерация трябва да направи инспекция на варненското съоръжение през ноември. "Чакаме да започнат с ремонта. Това, което трябва, ще бъде свършено, но не мога да говоря за никакви времеви рамки. Сто процента оставам президент на "Черно море", завърши Варчев.