След изпълнения с емоции и адреналин старт в Пловдив и кратката лятна пауза, керванът на иновативното състезание акостира на морския бряг, където на картинг писта Варна на 24 август (неделя) от 17:00 часа ще се проведе вторият кръг от надпреварата, предаде БТА.

Преди да започне автомобилният фестивал, в 15:30 часа пред общината, под чиято егида се осъществява състезанието в Морската столица, ще се съберат медиите и всички пилоти, а представител на общината ще открие официално състезанието и ще поздрави варненските фенове на моторните спортове.

След това местният пилот Тодор Славов, като посланик на Община Варна, ще направи специална демонстрация, посветена на кандидатурата на града за младежка европейска столица 2017 г. и европейска столица на културата 2019.

Екипът на V1 Challenge Bulgaria продължава да провокира феновете на автомобилния спорт с нови предизвикателства, като дава възможност нови пилоти да участват в оспорваните надпревари от всеки кръг.

На писта "Варна" в състезанието ще участват и двамата дебютанти - Ивайло Цонев и Искрен Маринов. Чаровната Диана Стоянова ще продължи да се състезава и да доказва, че може да пилотира наравно с мъжете в шампионата.

Симеон Донов е участник, който убедително и последователно се бори да бъде сред първите места в състезанията, което доказа още в първата надпревара в Пловдив.

Победителят от Града на тепетата Костадин Щерев ще кара за второ поредно място на върха на почетната стълбичка, а ентусиазирани професионални илоти ще пристигнат и от Турция.

Освен самата надпревара, в продължение на 4 часа публиката няма да скучае и за миг с изненадите, които организаторите са подготвили.

Част от тях включват демонстрация със специално модифицирания автомобил Hyundai WRC, както и дрифт шоу с Мис Автомобилизъм и нейния отбор красавици.

Иновативната надпревара се провежда със специално създадените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател - турският автомобилен шампион Волкан Ъшък. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia.  До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция.

VOLKICAR има дължина 3 метра, тегло 530 кг, с една седалка, двигател с мощност 115 НР, секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. VOLKICAR притежава тръбно шаси, като окачването е специално проектирано.