След ликовете на видните български революционери и възрожденци, красящи Аспаруховия мост, новата стана ще бъде за "Великите спортисти на България”.

Данаил Иванов от „Възрожденци - Варна” разкри, че този път спортистите ще са в цял ръст.

Общо 10 лика на световноизвестни наши шампиони спортисти ще украсят новата стена, намираща се под моста посока кв. „Аспарухово”. Половината ще са от миналото, които не са вече между нас, а другата половина от настоящето, каза Данаил Иванов от „Възрожденци - Варна” пред Днес+.

За разлика от досегашните изображения спортистите ще бъдат изрисувани в цял ръст.

До края на седмицата ще е готов първият лик. От "Възрожденци - Варна" обаче не казват кой е. Организацията обаче няма достатъчно средства за изработването на всички.

"За момента сме събрали пари само за трима. Този проект се оскъпява, тъй като първо бетонната стена трябва да се грундира, след това нанасяме спрейовете и чак тогава лака”, обясни Иванов.

Ликовете ще бъдат изрисувани от улични художници, които работиха и по първия проект. Самите творци трябва да рисуват много сходно, за да се спазва точната композиция.

Този път от организацията не замислят да събират пари чрез продажбата на фланелки.

„Миналия път не се получи изобщо. Изтеглихме кредит за закупуване на фланелки и щампи. Продадохме едва 20 от тях”, изрази разочарованието си Иванов.

Слухове, че осъществяват търговска дейност стопирали продажбата на фланелки.

„В България знаете как е. Искам да кажа, че не го правим за печалба. Останалите тениски ги подарихме, а кредита го изплатихме с наши средства”, каза още членът на „Възрожденци - Варна”.

Ето защо от неправителствената организация "Възрожденци - Варна" призова за дарения за реализирането на новата инициатива.

Ето какво призовават те:

Здравейте, приятели! Започнахме новата стена, на която ще изобразим част от Великите спортисти на България. Да, знаем, че те са много - но сме подбрали една малка част. Както знаете - този път се нуждаем от Вас. Ако желаете да се включите, ако желаете да ни помогнете, за да я реализираме ИЗЦЯЛО, нашата банкова сметка е:

IBAN: BG63BUIB98881035390700 , Любослав Николаев Николов, Сибанк