Решението беше взето на днешното заседание на Министерския съвет.

Стоян Пасев е инженер по технология на машиностроенето и металорежещите машини и магистър по право от Техническия университет във Варна. Има магистратура и по икономика и управление на търговията от Икономическия университет в града, както и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в СА "Димитър Ценов" – Свищов.
Адвокат е към Варненската адвокатска колегия, а от 2012 г. е и член на нейния дисциплинарен съвет, пише в съобщението на пресцентъра на Министерски съвет.

Във Варна името на Стоян Пасев се свързва с кандидат-кметската битка за район „Одесос" през 2007 г., когато той бе претендент за поста от Политическо движение „Социалдемократи", ръководена край морето от адвоката Бранимир Балачев. Пасев бе част и от гражданската листа на екскмета на „Владиславово" Добромир Джиков, припомня Дарик

Досегашният губернатор Иван Великов пое ръководството на областната администрация във Варна през юли миналата година от кабинета "Орешарски", като смени на поста Коста Базитов. Сега Великов ще се бори за депутатско място на парламентарните избори наесен. Той бе номиниран за петата позиция в листата на БСП.

Правителството освободи днес и други двама губернатори - Живка Аладжова на Стара Загора и Михаил Михайлов на Перник. Длъжностите ще бъдат заети от Димитринка Петрунова и Бойка Петрова.
Това е втората поред смяна на областни управители на кабинета "Близнашки". Преди седмица МС  смени петима губернатори -  на областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен.

"Най-вероятно ще има още една серия промени на областни управители, но след като завърши прегледът на работата им", каза министър-председателят Георги Близнашки след днешното редовно заседание на кабинета.

По думите му няма да има масирано освобождаване, но се прави опит за подобряване работата на областните управи и да се внесе спокойствие, че ще се направят свободни и честни избори.

"Оценяваме общата обстановка и на тази основа правим и промените. Не можем да оставим областния управител на Разград, който стана водач на листа. Трябва да се търси равновесие и спокойствие в това отношение", мотивира се премиерът.