Градският плаж на Варна е един от най-предпочитаните. Ивицата е широка, водата е чиста и много хора идват тук.

Тази година може да се опънете върху шезлонг на плажа срещу 5 лв., като няма ограничение в престоя. Чадърите също вървят по 5 лв. на ден, а шалтето е 1 лев.

Бирата върви на цени от 2 до 4 лева, в зависимост от марката и дали ще е наливна, пържените картофки със сирене са към 3 - 4 лв., а пицата - 6 лева.

Ако влезете в икономичен режим, но с някоя и друга глезотия, еднодневен престой край морето може да ви излезе към 20 лева.

Тези от вас, които не искат да пестят средства могат да се възползват от офертите за ползване на VIP шатра край морския бряг. Така, без никой да ви притеснява, ще изкарате един хубав и слънчев ден. Цената на шатрата е 50 лева.

Друго класическо забавление край градския плаж са водните колела - за час въртене на педали е 10 лв., 30 мин. -  5 лева.

Това лято има и два нови атракциона на градския плаж - уейкборд и блоб.

Уейкбордът може да се пробва на трета буна, където за втора година е разположен напълно оборудван за тази цел парк. Той разполага с най-новото поколение оборудване The LOOP - двупилонни влекове. Eкипировката е от последните модели на австралийската марка O'Brien. Има и осветление във водата за нощно каране, както и обособено място за нощни сърф партита на плажа.

Блоб e присособление, разположено на първа буна, което се използва за изключително атрактивни скокове.

Това е един млад в световен мащаб спорт, който дебютира в у нас. Отбори от по двама или трима души правят изключително атрактивни скокове във водата. Първият от тях скача от високата платформа върху задната част на дюшека и се придвижда до предната. След няколко секунди неговите един или двама съотборници скачат едновременно върху задната част на дюшека и изстрелват третия човек. Във въздуха състезателят може да прави най-различни гимнастически пируети. Ентусиастите и любителите пък най-често просто летят няколко секунди и падат по различен начин в морето.