Това реши на своето заседание комисията по здравеопазване към Общинския съвет, пише "Черно море".

"Той се съгласи да поеме поста до провеждането на конкурс за длъжността и има амбицията да се справя с проблемите",
поясни председателят на комисията доц. д-р Лидия Петкова.

Доц. Ганчев е добре познат на медицинската общественост във Варна и страната. Той е специалист по белодробни болести, бивш национален консултант и бивш ръководител на белодробната клиника в УМБАЛ „Света Марина".

На заседание здравната комисия реши също да бъде прекратен договорът на досегашния управител д-р Станимир Киряков, чието предизвестие за напускане изтече на 17 март т.г.

Кметът на общината бе задължен да насрочи конкурс за длъжността.

Определен бе и съставът на комисията по избора на кандидатите. За неин председател бе посочена доц. Петкова. Датата на конкурса ще бъде фиксирана след предстоящата сесия на местния парламент.

Тубдиспансерът е в тежко финансово състояние от доста време заради методиката на заплащане на субсидията за преминал болен от страна на държавата.

По тази причина през м.г. община Варна го дофинансира с 419 000 лв. Дружеството приключи 2013 г. на загуба в размер на 339 000 лв., става ясно от отчета на общинския контрольор. Тя е с 23 000 лв. по-малка в сравнение с 2012 г. Задълженията към персонала на лечебното заведение - заплати и осигуровки, са изплатени до края на март т.г.