Данните на варненския кмет фигурират на стр. 62, ред 1179, от подписката на партията, показа проверка на в. "Черно море".

Публикуваните от Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" списъци на избирателите за евровота разбуниха духовете в държавата. Наред с обикновени граждани в документите пред ЦИК са попаднали и редица известни имена, сред които и това на кмета на Варна.

Освен Иван Портних, сред мнимите последователи на Съюза на комунистите в България са още бизнесменът и председател на КРИБ Огнян Донев, майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева, бизнесменът Николай Банев, социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, съдружникът на Бисер Миланов - Петното, Йордан Бонев. Там са още бившите „гербери", сега членове на БАСТА - Емил Димитров и Мирослав Найденов, и редица други.

Кметът на Варна научи за "пристрастието си" към Съюза на комунистите в България от вестник  "Черно море".  Той ще търси правата си по законоустановения ред.

От ЦИК обещаха да организират работна група, която ще разгледа всяка жалба за злоупотреби и фалшификации. Сигналите ще бъдат изпратени по компетентност до прокуратурата.

Според председателката на КЗЛД санкциите могат да бъдат само административни - препоръка да се извадят фалшивите подписи от списъците и евентуално глоба от 10 до 100 000 лева.