Козунаците с пълнеж ще се продават за около 3,20 - 3,50, като през тази година разнообразието ще бъде по-голямо, тъй като ще се предлагат пълнежи с локум и орехи, различни плодове и шоколад, съобщава petel.bg.

Вкусовете ще бъдат задоволени и с така наречените бутикови козунаци, чиято цена е около 5 лева, но пък те ще бъдат направени с краве масло и по-голямо количество стафиди и бадеми.

Като цяло варненци могат да разчитат, че лакомствата им ще бъдат изработени от български производители. Няма основание на този етап цените да са по-ниски в сравнение с миналата година, защото ако има намаление в стойността на някои от продуктите, има увеличение в тези на други, коментират търговци.

Любопитен факт е, че за изработката на един козунак отиват около 6 часа, защото плетката винаги се прави ръчно, разясни шефът на варненската организация на хлебарите Иво Бонев.

Той предупреди, че на пазара има и италиански сладки хлябове, върху които некоректно пише козунак и отбелязва, че трайността на тези продукти е над 3 месеца.
Варненецът има все по-голяма култура на хранене, изчисления сочат, че потреблението на тъмни хлябове е над 25%, допълни хлебопроизводителят.