62- годишният Стоянов, който също се препитава с рибарство, вече е обвиняем за тежко умишлено престъпление, съобщават от пресслужбата на съда.

В началото на седмицата край първа буна на варненския бряг изплува разложен труп на мъж, идентифициран по-късно като издирвания рибар от кв. "Галата" с прякор "Корморана".

48- годишният мъж изчезнал в средата на май и бил обявен за общодържавно издирване, предаде Дарик.

Експертизата, направена след откриване на тялото, установила, че причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. Разследващите предположиха, че след смъртта на рибаря той е бил завързан за краката, с прикрепени тежести и изхвърлен в морето, припомнят от пресслужбата на съда. Освен иззетите при обиска вещи, при разследването са разпитани многобройни свидетели. Вчера обвиняемият е направил самопризнания и е дал подробни показания на разпит пред съдия от Окръжния съд. Преценката на всички материали и доказателства води съда до категоричния извод, че Стоянов е извършител на убийството, за което законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор.

Заради предстоящите процесуално-следствени действия, заради тежестта на санкцията и високата обществена опасност на престъплението, въпреки чистото съдебно минало и самопризнанията, съдът намира, че съвсем реална е опасността Митко Стоянов да се укрие от наказателно преследване.

За постоянно в ареста остава и Димитър Янчев от Варна, обвинен за това, че намушкал съседа си пред бл.43 на кв."Възраждане". 66-годишния пенсионер се опитал да се включи в общото събрание на живеещите от съседния вход. Видимо пияният Димитър обаче не бил посрещнат радушно от съседите и това го ядосало. Върнал се след минути при събраните комшии и намушкал с нож 58 годишен мъж. Прободеният е настанен в реанимация и благодарение на неотложната медицинска помощ състоянието му е стабилизирано и се подобрява. Експертиза установила, че обвиняемият е имал 2,17 промила алкохол в кръвта. И по този казус са събрани достатъчно категорични гласни и други доказателства, които обосновават предположението, че именно Димитър и автор на опита за убийство по хулигански подбуди. Наказанието, което законодателят е предвидил за него е от 15 до 20 години затвор, доживотен или доживотен затвор без право на замяна. Именно тежестта на санкцията мотивира Окръжния съд за извода, че ако е на свобода, мъжът може да се укрие.