Агресивна група хора атакували и изпочупили спешния център късно снощи. Един от роднините ударил охраната и медиците извикали полиция, предаде бТВ.

Не е ясно какви претенции са имали ромите към лекарите, при положение, че не са дочакали пристигането на Бърза помощ и са докарали детето, след настъпване на смъртта.

Катастрофата е предизвикана от неправоспособен шофьор. Тя е станала  около 23 часа на ул. "Девня" край старата жп гара. Колата, управлявана от неправоспособен младеж, се блъснала в електрически стълб. 12-годишното момче е загинало на място.  В катастрофиралия автомобил са пътували общо шестима човека. Останалите петима, сред които и 5-годишно дете, са с различни наранявания. Настанени са за лечение в болницата без опасност за живота, уточни д-р Добрев.

Варненци от ромски произход не за първи път опитват да линчуват лекарите от Спешния център. В началото на април 2008 г. около 40 роми се събраха пред болница "Света Анна", за да протестират заради смъртта на техен близък. Според тях дежурният лекар в Спешния център е отказал помощ на 37-годишния Васил Атанасов, който е починал по-късно от инфаркт.

През февруари миналата година роми нокаутираха лекар от "Бърза помощ" при визита в ромската махала. Според пациентите линейката се забавила. Дежурният медик бе пребит и получи сътресение на мозъка.

"Ромите винаги са агресивни, тях винаги най-много ги боли". Така д-р Добрев коментира зачестилите агресивни действия срещу негови колеги от страна на хора от малцинствената група.