Те ще им донесат директно участие в най-престижния форум на планетата в този бранш – 59-то Световно първенство в Сингапур през ноември тази година, съобщи БГНЕС. По традиция в журито ще участват елитни професионалисти като Ричард Берент, президент на Полската асоциация на барманите и председател на журито, и Константинос Стефанакис, президент на Гръцката асоциация на барманите.

Националното първенство ще включва и съпътстваща програма, като основно място в нея ще бъде Изложението на алкохолни, безалкохолни напитки и специализирано оборудване, което ще бъде разположено в Главното фоайе на ФКЦ и ще продължи и през двата дни с начало 16.30 часа. На своите щандове всички изложители ще предлагат своите продукти за безплатна дегустация на публиката, а на 21 април от 21 ч. Асоциацията ще поднесе своя комплимент към всички присъстващи с голямо парти, водено от DJ Теди Джорджо по случай своя юбилей. Българската асоциация на барманите (БАБ) е основана през 1990 г. във Варна с цел повишаване на качеството и уменията в барманството, както и за въвеждане на нови тенденции в тази сферата.

Към момента членовете й са 946 професионалисти, а над 2000 наброяват нейните партньори, като работодатели, производители, вносители и други браншови организации. За последните 5 години БАБ с гордост отчита 2 световни шампионски титли - през 2007 година за купа “Финландия” и през 2008 година в шампионата за безалкохолни коктейли Grand Rrix Mattonni, 1 вицешампион през 2009 година в същото първенство, 6-то място в Класическия и 7-мо място във Флеъра на Световното първенство в Пуерто Рико през 2008 година.