Площадката с изглед към морето ще се изгради върху площ от около 30-40 квадратни метра. Идеята била там да се привличат туристи, обясни председателят на комисията Красимир Симов, цитиран от Днес+.

350 000 лева бюджетни средства пък са предвидени за премахване на бараки по варненските улици.
330 000 ще отидат за светлинното шоу на Аладжа манастир, а 40 000 лева са предвидени за реконструкция на малките Римски терми.

През тази година заради кризата, общината залага по-малко приходи от курортни такси. През миналата година са събрани 3,5 млн. лв., а за тази са заложени 3,2 млн. лв.
По-малко средства се очакват и от рекламните съоръжения. В три от варненските райони тече комплексна проверка за нерегламентирано поставяне на билбордове и табели. На нарушителите ще се даде шанс да подадат заявление в общината и да заплатят за рекламата. В противен случай, след приемането на бюджета, те ще бъдат премахнати, посочи Иван Иванов, шеф на общинския отдел по контрол на търговската дейност.
Приходите през 2009 година от реклами са били 2,2 млн. лв., при заложени 1,8 млн. лв.

Местните депутати одобриха и схемите за поставяне на сезонни обекти в районите "Аспарухово", "Владиславово" и "Младост".