Анна ще участва във финалния етап на конкурса в Барселона, където ще се бори за голямата награда - ваучери за почивка на стойност 5000 евро, предаде БТА.
Ани е млада майка, отказала пушенето, след като разбира, че е бременна.
Големите награди ще бъдат определени от международно жури от експерти от различни организации, ангажирани с борбата с тютюнопушенето.

Второто издание на европейския конкурс за бивши пушачи, обявен от Европейската мрежа на линиите за отказ от тютюнопушене, е организирано през 2009 г.у нас от МЗ през 2009 г. В конкурса са се включили 13 страни.

Целта на конкурса е да стимулира бившите пушачи да споделят своите истории за отказа си от тютюнопушене, за да помогнат и на други пушачи да последват техния пример. До края на миналата година в МЗ са подадени 62 формуляра на желаещи да се включат в конкурса, като 10 от тях не са допуснати поради непълни формуляри или липса на подпис. Комисия, съставена от експерти на МЗ и консултантите на националната линия за отказ от тютюнопушене определят за победител Анна Братуейт.

На церемонията в МЗ бяха представени личните истории на петима бивши пушачи, участници в състезанието, които получиха предметни награди.