Гражданските сдружения настояват да се ревизира сделката, при която 117,7 декара от Морската градина бяха продадени на “Холдинг Варна” АД, собственост на ТИМ, предаде Днес+. Сделката е сключена на 15 юни тази година от областния управител Христо Контров, който е продал без търг терена.
Според организаторите на подписката, реализирането на проекта на холдинга за “Малък Лас Вегас” ще доведе до негативни и нежелани вреди и последици на варненци и не е в интерес на гражданството.
Първоначално пункт за събиране на подписи ще бъде разположен на площад "Независимост" в централната част на Варна. След приключването на инициативата подписите ще бъдат внесени в Областна управа, предаде БТА.
В подписката ще се настоява за анулиране на сделката за продажбата на около 118 декара в "Приморския парк" на града на "Холдинг Варна". Освен това в нея ще се настоява в бъдеще при сделки с имоти в Морската градина те да бъдат подлагани на публично обсъждане.
Сдруженията разпространиха и декларация, адресирана до премиера Бойко Борисов и до главния прокурор Борис Велчев, в която искат да бъдат предприети действия за изясняване на законността на сделката.