По думите му освободеният Илия Костадинов има участие в две фирми, чийто предмет на дейност е в сферата на архитектурата и строителството, предаде БТА.
Градинаров посочи, че проверката на служителите в дирекцията е започнала, след възникването на проблем с изсичане на дървета в местността "Перчемлията" край Варна. Според него в района всъщност е била извършена санитарна сеч. В хода на проверката станало ясно, че за местността са издадени 24 подробни устройствени плана /ПУП/, които са оспорени в съда. До приключване на делата, специалистите в районното кметство ще считат плановете за недействителни, каза Градинаров.
Нарушенията на Илия Костадинов също са установени по време на проверката. Според Градинаров има и други служители от същата дирекция, при които има конфликт на интереси. Кметът посочи, че нарушителите ще бъдат наказани или уволнени.
Градинаров съобщи, че кметството започва благотворителна инициатива за почистването на един от най-големите паркове в района. Тъй като теренът е държавен, е взето съгласието на областната администрация във Варна. Паркът е над 40 декара и в момента на територията му има няколко нерегламентирани сметища. Целта на кметството е да почисти зоната, да направи алеи и да монтира осветление, пейки и кошчета за боклук.